ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

ΔΕΣ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΡΑ

Πώς κατασκευάζουμε ένα κλισιόμετρο με απλά υλικά;

Πώς κατασκευάζουμε ένα κλισιόμετρο με απλά υλικά;
Το κλισιόμετρο είναι ένα επιστημονικό όργανο με το οποίο μπορούμε να μετράμε την κλίση μιας πλαγιάς ή ενός στρώματος πετρωμάτων. Ωστόσο εκτός από τις επιστημονικές εφαρμογές του είναι και πολύ χρήσιμο σε διάφορες κατασκευές εάν θέλουμε να μετρήσουμε μια κλίση μιας επιφάνειας. Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι τα εξής:
ΥΛΙΚΑ
1 μοιρογνωμόνιο
ένα χαρτόνι
Μολύβι
μια πινέζα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
  1. Επάνω στο χαρτόνι σας σχεδιάστε ένα ημικύκλιο με την βοήθεια του μοιρογνωμονίου σας στην συνέχεια όπως βλέπετε στην φωτογραφία εκεί που είναι το κόκκινο βέλος σημειώστε με το μολύβι σας το κέντρο του ημικυκλίου. 
  2. Αυτό που πρέπει να κάνουμε μετά είναι να  βαθμονομήσουμε το χαρτόνι μας. όπως βλέπετε και στην φωτογραφία. Το μηδέν μπαίνει στις μέση και στα δυο άκρα 90 μοίρες κτλ.
  3. Στο κόκκινο βέλος όπου είναι το κέντρο ανοίξτε μια τρύπα με μια πινέζα.
  4. Φτιάξτε ένα χάρτινο βελάκι όπως στην φωτογραφία ανοίξτε μια τρυπά στην κόκκινη τελεία.
  5. Στερεώστε το βελάκι με μια πινέζα στο κέντρο του ημικυκλίου με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να μπορεί να γυρίζει ελεύθερα.
Πώς κατασκευάζουμε ένα κλισιόμετρο με απλά υλικά;Αφού ολοκληρώσουμε όλα τα βήματα το κλισιόμετρο μας είναι έτοιμο για να το χρησιμοποιήσουμε για να μετράμε τις κλήσεις σε επιφάνειες. Το κλισιόμετρο θα μοιάζει όπως στην παρακάτω φωτογραφία.
Πώς κατασκευάζουμε ένα κλισιόμετρο με απλά υλικά; Πώς κατασκευάζουμε ένα κλισιόμετρο με απλά υλικά; Reviewed by TipsNow on Φεβρουαρίου 10, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σας ευχαριστούμε πολύ

Από το Blogger.