ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

ΔΕΣ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΡΑ

Εύκολη και γρήγορη συνταγή για παραδοσιακό σιροπιαστό ρεβανί

Εύκολη και γρήγορη συνταγή για  παραδοσιακό σιροπιαστό ρεβανί
Παρακάτω θα δείτε αναλυτικά την συνταγή για να φτιάξετε πολύ εύκολα και γρήγορα το αγαπημένο σας σιροπιαστό ρεβανί:

ΥΛΙΚΑ

• 1 φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο
• ½ φλιτζάνι ζάχαρη
• 5 αυγά
• Ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού
• 2 φλιτζάνια του τσαγιού σιμιγδάλι
• 1 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι
• 3 κουταλάκια του γλυκού σόδα ή μπέικιν πάουντερ

Για το σιρόπι:

• 3 φλιτζάνια ζάχαρη
• 4 φλιτζάνια νερό
• 1-2 ξυλαράκια κανέλας

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά με τη ζάχαρη και στη συνέχεια ανακατεύουμε το μείγμα με όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί. Βουτυρώνουμε ένα μέτριο ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για περίπου 50 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο όταν το γλυκό μας πάρει χρώμα. (Για να καταλάβουμε ότι είναι έτοιμο, βυθίζουμε ένα μαχαίρι, που πρέπει να βγει καθαρό). Βράζουμε τα υλικά του σιροπιού. Όταν το ρεβανί είναι έτοιμο, το σιροπιάζουμε κουταλιά κουταλιά με το καυτό σιρόπι. Αφήνουμε 4 τουλάχιστον ώρες, να απορροφήσει το σιρόπι, και σερβίρουμε.

Ιδέες σερβιρίσματος

Μπορούμε να το σερβίρουμε σκέτο ή να το πασπαλίσουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.Μια άλλη πρόταση είναι, πριν το βάλουμε στο φούρνο, να το χαράξουμε σε ρόμβους και να προσθέσουμε από 1-2 ολόκληρα αμύγδαλα σε κάθε κομμάτι.Το ρεβανί συνοδεύεται ιδανικά και με παγωτό καϊμάκι.


Εύκολη και γρήγορη συνταγή για παραδοσιακό σιροπιαστό ρεβανί Εύκολη και γρήγορη συνταγή για  παραδοσιακό σιροπιαστό ρεβανί Reviewed by TipsNow on Φεβρουαρίου 28, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σας ευχαριστούμε πολύ

Από το Blogger.