ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

ΔΕΣ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΡΑ

Πεντανόστιμη παραδοσιακή συνταγή για κολοκυθοκεφτέδες

Πεντανόστιμη παραδοσιακή συνταγή για  κολοκυθοκεφτέδες

Παρακάτω θα δείτε μια πλούσια σε θρεπτικά υλικά συνταγή, που μπορείτε να ετοιμάσετε σε πολύ λίγο χρόνο για τους καλεσμένους σας.
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. κολοκυθάκια
¼ κούπας μαϊντανός (μισό ματσάκι)
¼ κούπας δυόσμος (μισό ματσάκι)
5-6 κλωναράκια φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ξερό κρεμμύδι
200γρ. τριμμένη φρυγανιά
Μισό φλιτζάνι αλεύρι
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
Ελαιόλαδο
Αλάτι – Πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Πλένουμε τα κολοκυθάκια καλά και τα τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη. Τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι, ρίχνουμε μπόλικο αλάτι και τα αφήνουμε για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους. Βάζουμε τα κολοκυθάκια σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τον μαϊντανό και τον δυόσμο ψιλοκομμένα. Ρίχνουμε στο μείγμα μας λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη φρυγανιά, να δέσει το μείγμα μας. (Τα ρίχνουμε σιγά-σιγά προσέχοντας να μη γίνει πολύ σφιχτό το μείγμα). Πλάθουμε με το μείγμα μικρά κεφτεδάκια. Βάζουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο και, όταν κάψει καλά, ρίχνουμε τους κολοκυθοκεφτέδες. Τους γυρίζουμε στο τηγάνι, ώστε να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές (περίπου 2-3 λεπτά την κάθε πλευρά). Βγάζουμε τους κολοκυθοκεφτέδες από το τηγάνι με μια σπάτουλα και τους τοποθετούμε σε ένα πιάτο πάνω σε χαρτί κουζίνας, για να φύγει το επιπλέον λάδι. Σερβίρουμε αμέσως.

* Aν θέλετε να αποφύγετε το τηγάνι, μπορείτε να ψήσετε τους κολοκυθοκεφτέδες σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Απλώς, επειδή είναι νηστίσιμοι και δεν περιέχουν αυγό και τυρί, πρέπει να προσέξετε να μη «στεγνώσουν».

orthodoxplanet
Πεντανόστιμη παραδοσιακή συνταγή για κολοκυθοκεφτέδες Πεντανόστιμη παραδοσιακή συνταγή για  κολοκυθοκεφτέδες Reviewed by TipsNow on Μαρτίου 22, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σας ευχαριστούμε πολύ

Από το Blogger.