ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

ΔΕΣ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΡΑ

Ενισχυμένο κόλπο - δόλωμα για ψάρεμα με συρτή με κουταλάκι.


Ενισχυμένο κόλπο - δόλωμα για ψάρεμα με συρτή με κουταλάκι.

Υπάρχει ένα κόλπο που πολύ σπάνια θα σας πούνε οι πολλοί παλιοί ψαράδες για το ψάρεμα με συρτή για  να μεγιστοποιήσετε την ψαριά σας.  Οι περισσότεροι από μας απλά δένουμε το κουταλάκι ακολουθώντας κάποιο βιβλίο ή παλιό ψαρά και ψαρεύουμε ωστόσο και το καλύτερο βιβλίο να πάρετε υπάρχουν μερικά μυστικά που δύσκολα τα μοιράζονται οι ψαράδες. 


ΓΕΝΙΚΑ
Η Συρτή είναι ειδικό εργαλείο και μέθοδος ψαρέματος που γίνεται "εν κινήσει" από μικρό μηχανοκίνητο σκάφος, λέμβο, με ταχύτητα περίπου 3-4 κόμβους. Αυτό το αλιευτικό εργαλείο και μέθοδος αλιείας περιλαμβάνεται στην ερασιτεχνική αλιεία. Συνεπώς πρώτιστα θα πρέπει τόσο αυτός που επιχειρεί, όσο και το σκάφος από το οποίο επιχειρείται αυτό το είδος ψαρέματος, να είναι εφοδιασμένοι με ερασιτεχνική άδεια αλιείας, ατομική και σκάφους αντίστοιχα.Απαραίτητες όμως προϋποθέσεις είναι αφενός μεν η καλή γνώση των ψαρότοπων, περιοχών μεγάλης διέλευσης ψαριών, αφετέρου η γνώση του λεγόμενου «παλμού» δηλαδή των κινήσεων που επιχειρούνται στο εργαλείο από έναν καλό τεχνίτη του είδους αυτού. Γεγονός είναι ότι ψάρια υπάρχουν σε όλα τα βάθη από την επιφάνεια μέχρι το βυθό. Κατά συνέπεια το εργαλείο αυτό χρησιμοποιείται για ψάρεμα στον αφρό ή στο μισό βάθος ή λίγο πιο πάνω από τον βυθό. Έτσι η συρτή διακρίνεται σε δύο κύριες κατηγορίες: συρτή αφρού και συρτή βυθού. Η φιλοσοφία της αλιευτικής αυτής μεθόδου βασίζεται ουσιαστικά στη παραπλάνηση των ψαριών και στη πρόκληση του κυνηγετικού ενστίκτου τους βλέποντας να διέρχεται πλησίον τους το δόλωμα το οποίο και θα προσπαθήσουν να το αρπάξουν, με συνέπεια ν΄ αγκιστρωθούν σ΄ αυτό. Έτσι στη συρτή βυθού δεν είναι καθόλου σπάνια η αλιεία συναγρίδας, στείρας και ροφού που θεωρούνται εξαιρετικά αρπακτικά ψάρια. πηγη wikipedia


Παρακάτω θα δείτε αναλυτικά την διαδικασία και τα υλικά που θα χρειαστείτε για να ενισχύσετε το κουταλάκι σας και να μεγιστοποιήσετε την ψαριά σας.
ΥΛΙΚΑ
κουταλάκι
γκρι σφουγγάρι 
δοχείο με υγρό παχύρρευστο σπιτικό δόλωμα ή μαλάγρα 
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Κόβουμε το γκρι σφουγγάρι μας σε πολύ μικρούς κύβους με ένα ψαλίδι και με ανοίγουμε μια μικρή τρύπα στο κέντρο του κύβου και το τοποθετούμε στην σαλαγιά στο κουταλάκι μας. Το σφουγγάρι μας πρέπει να είναι κάτω από το κουταλάκι και πριν την σαλαγιά. Το σφουγγάρι δεν πρέπει να είναι πολύ μεγάλο για να μην χαλάσει την κίνηση από το κουταλάκι οπότε εδώ θέλει λίγο προσοχή. Φτιάχνουμε μαλάγρα (σε παλαιότερο άρθρο μας είχαμε γράψει για την μαλάγρα) ή φτιάχνετε κάποιο δικό σας παχύρρευστο δόλωμα που είναι ιδανικό για την περιοχή σας.  Βουτάμε το σφουγγάρι στο δόλωμα και ψαρεύουμε. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα βουτάμε το σφουγγάρι στο δόλωμα θα δείτε ότι θα μεγιστοποιήσετε την ψαριά σας!!!


Ενισχυμένο κόλπο - δόλωμα για ψάρεμα με συρτή με κουταλάκι. Ενισχυμένο κόλπο - δόλωμα για ψάρεμα με συρτή με κουταλάκι. Reviewed by TipsNow on Απριλίου 27, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σας ευχαριστούμε πολύ

Από το Blogger.